Serveringsgången som blev till ett skafferi…

Ja så är det ju faktiskt, att där vi har vårt lilla skafferi var det tidigare en serveringsgång. Vårt kök var så himla litet när vi flyttade in. Nästan sådär så man just såpass kunde sitta fyra personer där och äta. Det hade fungerat som tillagningskök långt bak i tiden då de som bodde här hade tjänstefolk, och till köket hörde en serveringsgång i funkisstil som hade tre dörröppningar. En ingång till köket, en till hallen och en till matsalen som numera är vårt bibliotek. Jösses, jag hade vänner som tappade bort sig i vårt hus för det var som en labyrint med dörröppningar överallt! Haha!

En bild med dålig kvalitet, men oj en sån favorit! Såhär såg utsidan av skafferiet ut under renoveringen av vårt kök. Och lillvännen där… Gud som jag älskar det här korniga kortet av honom! Han var så gärna med och jobbade, men lika gärna var han med mormor och morfar som vi bodde hos under renoveringen. <3

I ett annat blogginlägg ska jag visa hur planlösningen såg ut innan vi började vår renovering!

Gårdagens projekt, ett litet efterlängtat sådant, var att sy en kappa till köpmansdisken som vi lyfte in i vintras. Den där som stått i affären som mamma köpt bebiskläder till mig och brorsan i. Fortfarande står lappar kvar på handtagen som skvallrar om vad som funnits däri förut.

Nu fick så disken sin kappa, som döljer micro, brickor och annat bös som man gärna slipper se. Och jag blev så himla glad när jag hittade de här vit/gröna tillsynes oanvända handdukarna på loppis, med graveringen V.S. I min fantasi föreställer jag mig att en Vera Svensson varsamt broderat sina handdukar med drömmen om sin framtid, vad nu denna skulle innebära. Vilket hantverk det är! Och jag är så glad över såna här projekt, där en raksöm är det enda som krävs, en söm som är lätt att ta bort om man vill använda som kökshanddukar igen.

Tänk vilken skillnad en gammal möbel kan göra ändå… Så här såg det ju ut innan! Ärligt, man ser sjutton inte vad man har när det är sådär packat. Och det blir ju till matsvinn! Nu har hyllorna där flyttat ner till matkällaren i vår källare och med dem den mat som man kan lagra. Vi har ju också skafferi i ett av de vita skåpen där till vänster och det gör att utrymmet där rätt fram mest kan få innehålla det som vi gillar! Lyxigt värre!

Drömmen är att det ska flytta in mer mat här. Nu är det köpmansdisken med hyllor och återvinning utom synhåll.

Men frukt, lök och grönsaker från landet samsas med glas, servetter, kökshanddukar och karaffer just nu.

Och tänka sig, nu vill jag inte ens stänga dörren längre. Vips blev köket liiite större!

Kram!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.