Mot sköna gröna tider!

Inlägget är ett samarbete med Weibulls & innehåller adlinks.

Tänk att odlingssäsongen är här nu, den där tiden på året då både människa och frö väcks till liv och det pirrar i magen av allt som kommer. Ja så känns iallafall våren för mig! Men så är jag också ett majbarn som alltid sett våren som min allra bästa tid, fylld av drömmar och tillförsikt.

I år startar jag våren i samarbete med Weibulls och jag har fått testa deras fina jord och frön. De arbetar för att inspirera till att använda produkter som är bra för naturen – både när de produceras, används och återgår till naturen. Och det känns ju extra fint att låta sina frön starta upp i en jord som är godkänd för ekologisk odling!

Att odla med barn är precis sådär som det ska vara, stökigt, jordigt och en massa härliga funderingar kring vad som ska hända med deras frön. Helt ärligt känner jag mig lika förundrad själv, tänk den växtkraft som finns i ett litet litet frö! Ett frö som kan ge oss mat på bordet. Kunskapen kring ”från jord till bord” börjar ju lite här, när man själv får testa sig fram och se hur allting växer.

Barnen blev verkligen tokförtjusta i att sitta vi köksbordet och jorda ner! De fick så solrosor och lite ätbara blommor. De senare fröna kan man ju så direkt ute när det blivit varmt, men det är ju nåt visst med att följa processen inne medan snön fortfarande ligger på backen, så vi tjuvstartade lite. Jo, snön ligger faktiskt fortfarande där vi bor…

Jag sådde lite jag med, bland annat har Zinnia, Jätteverbena och Fingerborgsblomma kommit ner i jorden. Resten ska sås under veckan som kommer tänkte jag. Vi är verkligen fortfarande såna noviser på det här i vår familj! Vi testar oss fram och lär oss från år till år vad som passar oss odlingsmässigt. Hittills har vi mest satsat på att odla mat, men det känns så spännande att också kliva in i blommornas värld. Man måste ju testa sig fram!

Och här kliver Weibulls in med ett supersmart verktyg, en trädgårdskalender där man varannan månad, via mejl, får en lista på gröna aktiviteter som är dags att ta tag i. Det plus massa annan inspiration kan man signa upp sig på helt gratis här!

Mitt i allt passade jag på att plantera om lite växter också. Och vilken härlig jord Simintorp var att jobba med. Jag som är en riktigt taktil person älskar när jag får stoppa händerna i sån där rik jord som känns fuktig och full av göttigheter för min plantor. Jord under naglarna ska minsann aldrig underskattas!

I år tänker jag att vi också ska bli med Dahlior! Men alltså jag köpte tre knölar… lite få väl för en som vill ha blomsterprakt? Eller så var det ett klokt beslut att börja sådär lagom när man inte har ett växthus att fördolda i. Men lagom är ju sällan min grej, så i skrivande stund har jag klickat hem ett gäng till… haha!

Vi kommer helt enkelt få kryssa oss fram mellan grönskan här hemma ett tag framöver. Vilket angenämt problem ändå.

Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.