Mossigt litet pyssel!

Måndag och en efterlängtad jobbdag hemma. Å jag blev så sugen på ett litet vintrigt pyssel! Bästa sorten är ju de som är enkla, billiga och återbrukande (är det ens ett riktigt ord?) tycker jag.

Men vad kan man då göra med en sån där kemtvättsgalge, mossa, lite metalltråd och en hammare? Jo se en finfin vägg eller dörrdekoration!

Jag har gjort det här pysslet förut, men då har jag köpt några kvistar grönt från blomsteraffären. Typ eucalyptus eller nåt liknande. Men såklart är det ju extra kul att använda nåt man ändå har på gården, och mossa har vi minsann massor av! Så himla skönt på sommaren också ju, med mossa under fötterna och lite mindre gräs att klippa.

Kom ju på idag vilken jäkla tur det är att man har en snick inomhus! Det var ju bara att vålda loss på den där knölen som blir när man dragit i galgen och börja försöka forma den. Har gjort det hjälpligt förhand förut men det är såklart allra enklast med en hammare och formen blir ganska lättsamt fin och rund!

Så blev den till en cirkel och det var dags att klä in den med mossa. Det är nåt med att plocka in naturmaterial den här tiden på året… På våren och sommaren är jag ju alltid med händerna i jord eller blommor, så jag passade på att gosa lite med mossan.

Skräpigt nånting, men så lätt, snabbt och kul!

Jag började vira med en metalltråd som jag sparat från en tidigare bindning, men det räckte knappt halvvägs. Här skulle det ha varit rätt typiskt om jag inte haft mer och ett påbörjat skräpigt pyssel låg på köksbordet en vecka eller så… så himla jag! haha! Men mer fanns det som tur var. Ändå så himla gött att ha tagit reda på den där lilla stumpen tycker jag.

Ofta när jag klätt såna här tillfixade galgar har jag inte klätt hela, utan stannat som den är på bilden, sådär halvklädd. Eller bara klätt in botten av den. Men idag var jag sugen på att göra en hel krans.

Voilá! Vilken konstig bild egentligen. Men jag höll upp den när den var klar och då var det ju så himla juligt med det där ljuset som syntes där bakom.

Den fick bli en dekoration till vår minitoalett nere. Kransar gör sig ju alltid så bra på dörrar tycker jag!

Heja så kul det är att blogga inser jag varje gång jag tar mig för det sådär var tredje månad! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.