Livet med lampmani

Jag älskar lampor… Alltså äääälskar!! Nästan maniskt faktiskt. Så pass att en av barnens kusiner vid typ tre års ålder brast ut i skratt och sa ”en lampa till!” när jag kom tillbaka till stugan efter en loppistur. Jag kan aldrig få för många och tycker alltid jag har för få! Nej jag vet, det finns ju egentligen ingen sanning i det… men så känns det när man har lampmani! Jag måste helt klart skriva ett eget blogginlägg som bara är dedikerat till alla mina lampor. En hyllning till alla vackra gamla fynd!

En typ av lampa som syns lite överallt just nu är vita tyglampor och jag älskar det mjuka intrycket den ger. Men det där med trender är ju en så lustig grej! Jag tror ofta att jag inte är så påverkad av det, som en föreställning om att man går sin egen väg och bara har valt saker för att man själv dragits till det, utan påtryckning utifrån. Hmm, jag tror inte jag är ensam om den känslan? Ofta är jag i och för sig sen på gröten, och tror mig veta att jag verkligen gillar saker på riktigt när jag haft is i magen och liksom sugit på karamellen ett tag. Well, den här trenden föll jag ju för rätt fort så vi får väl se om ett tag om jag verkligen gillar den på riktigt… haha!

Jag hittade en stomme på en köp och sälj sida på Facebook som var rätt ful i sig, med svart organza och trasig sladd, men som hade så fin form. Det är verkligen ett tips! Man måste liksom ta på sig rätt glasögon och se formen när man handlar på loppis. För hittar man en form man gillar blir möjligheterna nästan oändliga till både hacks och unika nyskapelser!

Jag köpte ny sladd och lampsockel i vår lokala lampaffär och hittade en bit vitt tyg i vår tyglåda i källaren. Tror det är från min gymnasietid då vi skulle sy nån dräkt. Den som spar hon har minsann, älskar sånt!

Det är ju ett ganska simpelt hack, förutom att det tar lite tid. Jag tog helt enkelt bort det gamla tyget och mätte mot det nya, sydde kanterna på symaskinen och fäste sen för hand på stommen.

Vóila! Känslan när man fixat själv slår det mesta tycker jag. Eller vad säger ni?

Det gör verkligen nåt för känslan att ha en lampa med ljuset riktat nedåt på bordet. Lite som ett mysigt rum i rummet när bordsskivan lyser upp! Och vardagsrummet fick en vårigare känsla och taket ett till hål… Här skulle man ju vilja lägga in en sån där ap-emoji som håller för ögonen… Hehe. Men snart ska rummet ändå fixas, för det är typ mer hål i tak och väggar än oförstörd yta. Jag måste bara få tummen ur! Och hitta den perfekta rosa nyansen… Tips?

Kram på er och hoppas ni får en härlig söndag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.