Litet pyssel för regnig sommardag!

Inlägget innehåller adlinks.

För några veckor sedan tog jag en paus från allt fix i trädgården, ni vet när en sån där välbehövlig och skön regndag drog förbi, och hängde en stund med min symaskin. Jag är verkligen ingen talang när det kommer till att sy och kunskapen sträcker sig inte längre än till raksöm och sicksacksöm. Men med det kommer man rätt långt ju!

Jag är ju en sån där typ som älskar massa färg och framförallt kanske när det blir lite stil- och mönsterkrockar. I våras beställde jag hem några tyger från Stoff & Stil, och ett av dem var det härligt blommiga muslintyget. Mönstret påminner mycket om Rifle Paper och jag har ju en sån förkärlek för de bulligt mjuka blommorna!

Men det här blev ju verkligen ett sjukt dåligt DIY inlägg, för jag hann liksom aldrig fota alla steg i processen när jag skulle sy mitt kuddfodral. Var så sugen på att hämta hem barnen från förskolan den dagen så jag hafsade mig igenom mitt jobb för att komma iväg så snabbt som möjligt… haha! Så typiskt mig. Hjärnan kan brinna upp för att den inte får utlopp för allt jag vill och måste hinna, men hjärtat och samvetet påminner alltid om att jag vill till mina barn… De där känslorna är sjutton inte kompisar med varann!

Hur som, bilden ovan visar ju lite av hur jag sytt. Jag satsade på ett enkelt kuvertfodral. Där man lägger de aviga sidorna mot varandra, men liksom har ca 20-30 cm tyg extra som man viker tillbaka över avigan. sen syr man alla kanter utom den där överviket är och vänder den rät, då blir den som ett örngott! Går det att förstå? Annars får ni googla nån annan som gör DIY som haft vett att dokumentera!

Så här blev den iallafall, bylsig och härlig, precis som jag önskade. Men man behöver kanske inte syna mina små projekt i sömmarna…

Jag älskar ju som sagt kontraster, men när det kommer till kuddar går jag lite bet. Jag har bara kuddar som sticker ut och inget passar egentligen ihop. Jag landar nånstans i att jag ena stunden hatar det och i andra stunden älskar det.

Tyget som blev över efter att jag sytt ännu en kudde till sovrummet svepte jag över sittkudden som vi har i den stora rottingfåtöljen. Vips så blev också den så väldans somrig. Visst gör väl ändå tyger så mycket för hemmet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.