Ett rum för hela familjen

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare.

Så fick vårt kontor äntligen en makeover. Eller kontor… det har väl mest fungerat som en lagerlokal. När vi haft kalas har liksom alla kartonger och sopsäcken med presentpapper hamnat där. Så smidigt att bara stänga dörren och glömma bort stöket i några veckor! Nu gäller det väl bara att komma på ett nytt skrotrum, eller så måste vi bli ordningssamma. Haha!

Väggarna, som tidigare var vita, målade jag i Jotun Ladys nya färg Blushing Peach. Den är så häftig, för i olika ljus och under olika stunder på dagen får man så skilda känslor av den! När det skymmer blir den riktigt mustig och jag gillar att den känns just levande. Det är ju alltid bra att komma ihåg att färger ter sig så olika i olika rum, beroende på ljusinsläppet.

Den fina planschen kommer från darlingclementine.no.

Köpmansdisken som skulle testa vårt äktenskap, här är den, nästan i sin helhet. Så stor ju! Tur att vi är ett jäkla bra team, han och jag. Trötta och griniga emellanåt, men i grunden drar vi ju åt samma håll. Det är fint!

Printen med den rökande mannen, kvinnan med glasögon och handen som stryker över ett fält av blommor kommer alla från Printler. Ljuslampetten är ett loppisfynd som jag målat lindblomsgrön. Det gröna lampan är ett antikfynd.

När vi köpte köpmansdisken var den utan skiva. Men jag måttbeställde en, riktigt prisvärd, i vit laminat från Beijer. Perfekt till att ställa lite finheter på, som till exempel Anna Grundbergs underbara ”kompis”. Den gröna krukan kommer från Ellos och årets vårkollektion.

Den svarvade trälampan har jag länge suktat efter i min familjs stuga. Blev så glad när mamma var i rensningstagen och kom hem med den till oss! Den prickiga krukan kommer från Mitt & Ditt, den gör sig så bra i kontrast med soppterrinen där bredvid.

Första julen i huset serverades julgröten i den här vackra skapelsen, som följde med huset.

Kom ni ihåg anslagstavlorna som jag räddade från tippen för läge sedan och pimpade? Först målade jag allt svart, men sen tog jag överbliven tapet från William Morris och tapetserade inne i ramarna. De gör sig faktiskt ännu bättre mot den nya väggfärgen!

Tänk vilken tur man kan ha, att ha fina vänner som känner kvinnan bakom Bahkadisch. Då kan man få en sån här underbar bröllopsinbjudan, där vännerna pryder omslaget!

Jag älska såna här taklampor. Lampsladdarna finns att köpa på de flesta välsorterade varuhusen, de här hittade jag hos lampsladdar.se. Lampetten, som jag har två av, får alltid flytta runt. Tycker de ger sånt underbart sken!

I korgen från Ellos förvarar jag både presentpapper och alla mina älskade tapeter.

Mina ljuslyktor från Åhléns har jag haft i många år, men jag tröttnar aldrig på dem.

Den här mattan får jag ofta frågor om. Men tyvärr är den ett arvegods. Glad är jag för att mannens släkt haft en förkärlek till tokfina gamla mattor!

Äsch, det är rakt omöjligt att fånga känslan av rummet i en bild med motljus, men jag lovar. Det blev så himla ombonat och skönt där inne. Så där så att jag redan förträngt hur tråkigt jag tycker det är mitt i all målning, och blir sugen på att ta tag i nästa projekt. Är på riktigt så himla projektnaiv…

Ha en mysig helg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.