En karta för framtiden

Något som vi pysslat med ett tag, framförallt kring nyår, är framtidskartor. Det är ett jättebra sätt att synliggöra sina drömmar och visioner! Det måste ju finnas fler än jag som samlar på mig hutlösa mängder tidningar och de är perfekta att återanvända till sin karta. Om man är utan så kilar man till affären och köper en eller två som tilltalar en. Det är sedan hela tanken, att man just ska leta efter bilder och fraser som ger en god känsla, som på något sätt representerar det liv man vill leva.

Vi brukar använda oss av kartongskivor för att fästa våra urklipp. Men i år så hade vi ju ändå byggt den stora griffeltavlan (läs här hur du kan bygga en egen!) så då kändes det perfekt att  fylla den med tankar om framtiden. Den här gången bestämde vi oss för att göra en gemensam framtidskarta. Vi har hittills alltid gjort varsin, oftast i goda vänners lag.

Såklart kan man också lyfta texter helt ur sitt sammanhang, bara för att man älskar att äta popcorn minst fyra av sju kvällar i veckan och kanske vill rättfärdiga det lite… haha!

I år var vi sent ute, men det spelar egentligen ingen roll. Man kan ha ”bokslut” på de här när som på året. Det är dock bra att ha nån slags uppföljning efter ungefär ett år, för att reflektera över det liv man lever och vart ens visioner och intressen ligger just nu. Ibland är tankar vi haft kring vår framtid inte längre relevanta,  men ofta inser vi att vi har kommit en bit på väg mot våra drömmar. Man kan kanske kalla dessa framtidskartor för en slags visuell affirmation. Hoppas ni blir inspirerade att testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.