Bygg din egen griffeltavla

När jag bläddrar i inredningsmagasin och får syn på en sån där massiv griffeltavla, de som har en vacker träram men riktig patina, då får jag sånt sug efter en egen. Så nu har vi äntligen byggt ihop en! Vi hade redan en gammal träskiva som vi räddat från att bli slängd på tippen och lite överbliven griffelfärg som jag slaskade på. Numera finns ju griffelfärger i alla möjliga färger, men jag gillar nog fortfarande den klassiska svarta bäst.

Från mormor och morfars gamla gård hade jag tagit hem ett gammalt myggfönster som också det skulle slängas. Det var när jag fann det som jag insåg att det var den perfekta ramen till den där efterlängtade tavlan!

Vi tog bort nätet och fäste ramen i den målade skivan. Såna här små fix är ju så kul att göra tillsammans! Eller ja ni vet, jag gillar ju projektdelen och mannen gillar när det går fort… Haha!

Voila! En stor griffeltavla för barnen att leka med eller varför inte använda som menytavla när man får gäster? Det där med de enkla medlen… Jag älskar det!

3 thoughts on “Bygg din egen griffeltavla

 • Svara Katja 2017-08-06 09:27 at 09:27

  Så fin!! 👌

  • Svara Jennie Moraeus 2017-08-17 08:41 at 08:41

   Tack snälla! Så kul att fixa ihop nåt av saker som ska slängas!

 • Svara En karta för framtiden – Elfvinggården 2017-08-19 07:02 at 07:02

  […] för att fästa våra urklipp. Men i år så hade vi ju ändå byggt den stora griffeltavlan (läs här hur du kan bygga en egen!) så då kändes det perfekt att  fylla den med tankar om framtiden. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.