Återbruka en bukett!

Hållbarhet kan ju tillämpas på många olika plan och ett sätt kan vara att just återbruka buketter. När man har en bukett hemma som börjar se vissen ut så brukar det faktiskt ofta gå att återanvända många av blommorna. Nu glömde jag såklart att att fota hur trist förra veckans bukett såg ut, typiskt! Så här såg den iallafall ut när den var alldeles ny och den stod sig länge, men efter en vecka upplevdes den liksom hängig och faktiskt utdömd. Så, när jag började plocka ut de blommor jag ändå tyckte såg okej ut och gav dem nya snitt, så fick jag helt plötsligt dem att räcka till fyra små buketter!

Köksbordet har fått några kvistar eucalyptus, lika fina levande som torkade.

De blommor som fortfarande lever har fått en ny chans i min julklappsvas.

Får man kalla en så fin vas för ”slasktratt”? Den här kommer ju att fyllas på allt eftersom med alla fina blommor som räddats ur slokande buketter!

Några körsbärskvistar ger vårkänslor i köket, i min loppade lilla vas. Knoppar på kvistar alltså…

Den sista buketten står i badrummet uppe. Varje gång jag ställer hit blommor eller något grönt slås jag av att jag borde  göra det oftare. Det känns ju så lyxigt!

Ett litet tips såhär en lördagsmorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.