Ett barnrum tar form!

Inlägget är ett samarbete med Beijer Byggmaterial i Örnsköldsvik & innehåller adlinks.

Jag har alltid tyckt att det varit så klurigt att få till en skön känsla i Olles rum och det i kombo med att vi inte gjort nått i hans rum sen han var en liten knubbig bebis gjorde att en makeover kändes riktigt välbehövlig. Därför är det ju så himla kul att jag i samarbete med Beijer Byggmaterial i Örnsköldsvik fått möjlighet att förvandla Olles rum med hjälp av färg, tapet och lite specialbyggda snickerier! 

Första steget är ju som alltid att man måste landa nånstans i färgdjungeln… i det här stadiet brukar jag kunna sitta fast hur länge som helst! Haha! Det finns ju alldeles för mycket fint att välja mellan… pju. Men jag hade två hållpunkter som kändes viktiga. Dels att hitta en tapet till väggarna som både hade ett mönster och ett lugn i sig, och att hitta en golvfärg som kunde ge rummet ett lyft. Vår tomt är helt omgiven av stora gamla björkar och det gör att framförallt Olles rum har upplevts så himla mörkt ibland.

Precis i det här skedet klev jag in på Beijer och mötte upp med Maria Gustafson, en riktig pärla på interiördelen av butiken. Alltså, allt faller ju på plats ganska fort när man har en kunnig person att resonera med! Tapeten, Molntuss från Boråstapeter, föll valet ganska snabbt på. Jag gillar att den är livfull utan att ta över.

Trots att jag och mannen var villiga att gå skilda vägar redan tio minuter in i tapetseringen, så började det rulla på efter en stund och shit så stolta vi blev över resultatet! Easy-up är ju en välsignelse i tapetvärlden, då man slaskar klistret direkt på väggen. Det absolut viktigaste är ju bara att den första våden är i våg.

Golvet fick en så fin grå ton, Bright Calais från Nordsjö. Jag hade valt ut några färgprover som jag tyckte såg sådär fint grå ut, men gud vilken tur att jag hade Maria till hjälp! Hon fattade vilken sorts nyans jag var ute efter och kunde visa att de jag valt ut skulle bli för blå. Sånt där som kan vara så svårt att se på små färgkartor ju!

Nyansen blev precis så grå som jag tänkt och jag är så glad att även golvlisterna fick samma ton.

Även dörröppningarna fick sig en omgång och jag tänker att det inte alls skulle ha blivit samma lugna effekt om de fortfarande fått vara vita.

Förvaring är ju alltid en sån där bra grej att ha i ett barnrum så för några månader sedan köpte jag ett billigt gammalt skåp i skrikig grön färg på en köp och sälj sida. Jag resonerade lite med Maria kring om man kanske kunde måla den med golvfärgen och fastän den är mer rinnig än vanlig lackfärg så märks ingen skillnad på resultatet.

Hur tänker ni kring inredningen i barnens rum? Det jag kommit underfund med, kanske först nu, är hur bra det kan bli när man ger rummet olika syften. Liksom att göra en mer genomtänkt makeover istället för att bara gå på infall, som jag vanligtvis gör… En dröm vi hade var att sätta in en ribbstol i Olles rum, men jag hittade ingen som jag riktigt föll för. Så häftigt då att de på Beijer kan bygga det allra mesta! I Övik är det en man som heter Åke som förverkligade vår dröm. Hur fin är den inte?! Vi bestämde höjd och bredd efter vad som passade i rummet och kunde hämta ut en färdig ribbstol. Magi! Ska komma ihåg att åka förbi med en Budapest rulle, en liten fågel viskade att det var Åkes favorit…

På väggen mitt emot ribbstolen sitter Olles nya skrivbord som tillverkades efter våra mått och önskemål. Det fanns inte så stora träkonsoler att det skulle känns tryggt med barn som lägger sin tyngd på skivan när de sitter och pysslar, så  Åke tillverkade några! Både den här skivan och ribbstolen kommer att lackas med en matt panellack som innehåller lite vitt pigment, så att de inte gulnar så mycket med tiden.

En del av den inredning som redan fanns i Olles rum har fått ta plats på samma ställe. Man behöver ju inte förändra bara för sakens skull om man gillar nått som redan finns!

Å barnrum ändå! Jag tyckte att hela den här processen kändes ovanligt skön, då jag genom att vända mig till Beijer kunde hitta allt i ett och samma varuhus, med proffsig hjälp på köpet! Det är verkligen ett hett tips, att nyttja den här servicen som faktiskt finns tillgänglig helt gratis! För er i Ö-vik finns all kontaktinfo här

När grunden känns sådär lugn, så tycker jag att det blir det skönt för ögat i kontrast till barnens alla färgglada leksaker. Nu ska Olle få börja boa in sig i sitt rum så kommer leken göra att de sista pusselbitarna faller på plats.

Och ni! Håll utkik, för på fredag kommer en tävling i samarbete med Beijer Byggmaterial i Örnsköldsvik, där ni har chansen att vinna 1000kr i presentkort att använda på ett valfritt Beijer varuhus i Sverige! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.