DIY – Bygg ljusstakar av gammalt porsin

Jag älskar ju gammalt nött porslin, vilket gör att man ibland måste avgöra deras öde och inse att de inte längre klarar fler omgångar i diskmaskinen. Ni vet när de låter på ett visst sätt när man knackar på dem? Jag har på flera ställen sett hur kreativa kvinnor skapat vackra ljusstakar av assietter och olika fat. Nu hade jag det här porslinet över och tänkte testa på att göra såna!

För ett tag sedan fann jag en påse med ljushållare på loppis och de passade ju perfekt nu.

Jag testade mig först fram med limpistolen, men det höll inte alls, så jag använde mig av superlim istället. Det finns garanterat lim som är anpassat för just sånt här!

Det större fatet fick flera ljushållare. Men även här fick jag revidera efterhand och ta bort nån hållare och flytta isär resten, eftersom det blev så varmt när ljusen stod nära varann att de började smälta. Det här är så typiskt mig. Jag gör aldrig nån research utan kör bara på och då blir det ju som det blir emellanåt. Man kanske kan se det som att jag föregår med dåligt exempel, så att ni ska slippa göra samma misstag som mig? Haha!

De blev hur som väldigt gulliga de här ljusstakarna! Eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.