Vår soffa i nytt fodral!

Detta inlägg är ett samarbete med Bemz.com

Många av er har nog redan sett hur vår vita IKEA soffa förvandlades med hjälp av nya överdrag från Bemz. Men jag tänker att det kan vara kul att höra lite om hur resonemanget gick, hur jag tänkte kring valet bland alla deras fantastiska tyger och att få se lite före och efter bilder! Jag har länge trivts bra med det vita tyget, men det är såklart inte helt praktiskt med två små barn hemma… dessutom är det ju kul att kunna uppdatera möbler man redan har istället för att köpa en helt ny!

Jag brukar ha så svårt för färgval när det kommer till tapeter och väggar, men möbler har alltid känts lättare och framförallt när man kan få prover hemskickade som man får klämma och känna lite på. De här tygstuvarna hade jag som utgångspunkt och även om de är små tycker jag att man kan få en bra känsla för hur de kommer att upplevas.

Oftast så skippar jag att gör moodboards, eller, de utvecklar sig liksom i mitt huvud. Men jag ville välja en färg som passade ihop med saker jag redan har och gillar att inreda med. Tyget Chestnut kändes så fin till prickigt, grönt, mässing och trä.

Så här såg ju vår soffa ut innan, med en vit klädsel i behov av tvätt. Kul tycker jag att man faktiskt har två klädslar nu och kan variera sig om man får lust.

När man redan har en färdigmonterad soffa tycker jag att det är rätt så smidigt att byta klädseln. Just den här soffan, en Söderhamn, är ju i många sektioner och tar såklart lite tid att fixa till, men överdragen från Bemz är i så fin kvalitet att det känns lättsamt ändå!

Voila! Efter lite styling så känns vardagsrummet som nytt och väldigt mycket varmare än innan. Men just det här tyget, Chestnut, tror jag kommer vara lika fin vinter som sommartid. Jag upplever den som nåt ljuvligt mellanting mellan gammelrosa och gyllene beige. Så fin!

Bemz säljer även kuddfodral, som den gröna i tyget Viridian här ovan. Tillsammans med dem kommer jag hålla i en giveaway där ni har chansen att vinna två kuddfodral i färgen Chenstnut, så håll utkik, imorgon drar den igång!

Ha en fin kväll! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.